St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

7.06.2011

1.Úton St.Vincentre: Budapest-Kiev-New York

Költségkímélés céljából választottam a Budapest-Kiev, Kiev-New York útvonalat. /Az krkán légitársasággal negyedáron lehet eljutni a MALÉV-hez képest NY-ba..../

Budapestről két és fél órás késéssel indultunk, így hát volt okom rá, hogy azonnal beparázzak, hiszen úgy tűnt,lekésem a csatlakozást az Amerikába tartó gépre.:-((( Hát elindult a nagy kaland... Szerencsére az ukránok megnyugtattak, hogy ez máskor is előfordult már, s mivel a kievi érkezés után két órával szálltunk volna fel NY felé, ezért félhetően a fél órás késésünket az ukrán gép bevárja, hiszen kb. huszan szállnánk áll a budapesti járatról. S így is lett... Eszembe jutott, nem volt ez másként, amikor Kievből a Fekete-tengerhez repültem két éve. Akkor is lazán bevárták a késő gépünket.
A Kiev-NY járat tele volt, meglepően sok ortodox és neológ zsidó család utazott velünk.  A tíz és fél órás út könnyen eltelt, bár a sok gyerek kissé megnehezítette a pihenést. A személyzet nagyon kedves és figyelmes volt, villogtattam már-már elveszett orosz nyelvtudásom:-)))
A járaton felszolgált ételek, italok egyszerűek, de ízletesek voltak, alkoholt nem adtak a menü mellé. Lévén, ez a nap az 55. szülinapom volt, kértem egy kis üveg pezsgőt, aelyi nem volt, de végül egy kis üveg bordeauxi  borral és a sztyuvi fiú jóvoltából ajándék csokival, gyümölccsel köszöntöttem magam
New Yorkban párás meleg és K. Péter barátom fogadott, s rögtön bele a sűrűjébe: még csomagokkal fel a metróra, s irány a State Ireland, kompról megnéztük  Manhattan déli csücskét, a Szabadság szobrot az óceán felől, sétáltunk a Wall Streeten és a Brodway-on, a Time Squer-en sokat nézelődtünk, fotózgattam majd kiadós hamburgervacsorával és vörös borral zártam a napot, magyar idő szerint reggel 9 órakor, azaz akkor már több, mint 28 órája voltam talpon.

Manhattan éjjel a kompról fényképezve

Gyors és rövid alvás a hostelben, az Amsterdam avenuen, és már elkezdődött  a 2. nap...
Fotókat még nem töltök fel, mert éjjel eléggé kacfiántos volt a már alvó lányok közé bevackolni a nyolc ágyas szobába. A csomagom most "lakat alatt", s később hozzájutok a bőröndömhöz,akkor a képek sem maradnak le.