St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

9.13.2011

Változások

Nincs tíz napja, hogy az Afrika-team elutazott, s egy heti várakozás után Brazíliában, megérkeztek a fekete kontinensre - s máris itt a következő csapat. Szinte minden nap érkezik egy-két ember, ma éppen négyen jöttek egyszerre, egy repülőgéppel Barbadosról, de egyébként mindannyian négy különböző országból. Egy lány az USA-ból és három fiú Dél-Amerikából. Nemrég figyeltem fel arra, hogy az Amerikai Egyesült Államokból nem jönnek ezekre az önkéntes programokra - sem Afrikába, sem Dél-Amerikába. Jó lenne tudni, hogy vajon miért? Hiszen hatalmas ország, igen közel a Karib-térségből, tehát gyorsan és egyszerűen és olcsón tudnának a Richmond Vale Academy-re jönni tanulni.


A Richmond-i tengerpartnak ezen szakaszán folyik be az egyik folyó a tengerbe. Sok kis hal ugrál itt a vízben, amely idevonzza a madarakat.

Tegnap éjjel megérkezett a negyedik magyar, ő is Judit, mint én, s mindenki lelkesen fogadta. A mi kis országunk igazán felülreprezentált itt, főleg, ha az USA-hoz hasonlítjuk a résztvevők létszámát - de egyébként is. Talán még Braziliából vannak itt sokan, ők Afrikába készülnek - s ők is gyorsan s olcsón tudnak ide repülni - és nincsenek messze a hazájuktól sem. A magyar gazdasági helyzetet nézve, igen meglep a négy magyar jelenléte. Az viszont érdekes, hogy mind a négyen azért vagyunk itt,mert már nem akartunk tovább otthon lenni :-((( Ez igen elszomorító.


Az esti tengerpart: a hullámok egyre inkább elmossák a parti homokot


Ma ismét áram-szünet volt, s ezáltal az internet-kapcsolat sem működött, s bár ez könnyű programot hozott - Juditot kalauzoltam körül a birtokon, megfürödtünk a tengerben, megáztunk az esőben, majd jót beszélgettünk a helybeliekkel - de most este próbálom behozni az elmaradt munkámat a számítógépen. Vacsora előtt még Gáborral ismét lementünk a partra, ahol jót kártyáztunk: Gábort is megtanították römizni, szóval, jól elvoltunk. És persze, a már szokásos: Judit klb. 2 perc alatt kapott egy ajánlatot egy helyi fiútól, hogy szívesen lenne a barátja :-) Isten hozott Judit, itt a Karib-tenger partján :-)


Tengerpati pillat-felvétel: a Carib az egyik helyi sörmárka