St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

9.23.2011

Karibi pillanatok


Este a Richmond-itengerparton: az RVA diákjai és egy helybéli srác /jobb szélen/, aki rendszeresen itt fut
/Kép: Liana/

Olvasom az otthoni netes híradásokat, s nagy meglepetéssel láttam a mai index-en Naompi Campbell és barátja ökoházát... Azok a vacak előítéletek: nem gondoltam volna, hogy egy orosz milliárdos és egy topmodell öko-házat épít magának!!!
Érdemes megnézni a fotót és elolvasni a cikket:


Naomi Cambell öko-háza Hórust idézi

http://divany.hu/zold-rovidhir/2011/09/23/naomi_campbell_haza_szem_alaku_de_legalabb_full_oko/

Stinával beszéltem, hogy eléggé magányos vagyok, mert egyedül ülök egész nap egy irodában, és levelezgetek otthoni magyarokkal. Erre fel Stina fellelkesedett és megalakította a promocíózók csoportját. Így most rendszeresen összejövünk és megbeszéljük, hogyan tudunk jobban dolgozni és átadjuk egymásnak a tapasztalatokat.

Stina javaslatára beléptem a St. Vincent és Grenadin szigeteki állatvédőkhöz, akik már egy majdnem 200 tagu csapat, s a Facebookon szerveződnei. Jövő hónap elején közös vacsoraesten veszünk részt Kingstownban, ahol adományokat fogunk gyűjteni azért, hogy segíthessük a helyi kutyák ivartalanítását. Sajnos, a túlzott szaporulat miatt rengeteg kóbor és beteg kutya van a szigeten, akiket nagyon sajnálok.. El kell kezdeni a közös munkát, hátha 5-10 év múlva lesz valami hatása... A Face-s csoport képe ez a kis havanése kutyi, gondolom, a csoport vezetőjének ebe..:


Most kaptunk egy értesítést az Antiqu-a szigeteki állatmentőktől, hogy súlyos anyagi gondokkal küzdenek, segítsünk nekik. Az a csapat már hét éve dolgozik, s ezer állaton segítettek.

Breno, hawai gitárral a parton

Tegnap este tíz órakor már kevesen voltak ébren: már az új Afrika-csapat is kezd fáradni... Brenoval beszélgettem, aki 24 éves, Brazíliából jött, a szülei elváltak, anyukája Kolumbiában, apukája Venezuelában dolgozik.
Breno számítógépe szakember, egész délelőtt egy irodában nyomta, délután újságíró volt, este - minden este!- egy órát közvetített televíziós élő adásban brazil focimeccseket. Annyira kifáradt, hogy mindent otthagyott. Először elment Angliába három hónapig pultosnak, mert nagyon szereti az angol zenét /70-es, 80-as évek/ és a sört :-) El akart menni Budapestre is az Orient expesszel, de olyan drága volt, hogy inkább meggondolta magát. Eljött ide, a karib-térségbe, s innen megy majd Afrikába önkéntesnek... s aztán talán haza... új életet akar kezdeni.... 24 éves....


Lányok a parton: Jutka Magyarországról, Liana Lettországból, Tjasa Szlovéniából