St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

2.15.2012

32. Dominican Rep.: Los Gringos


Áááááááááááááááááááááá! Istmét a Los Gringosban :-)

Los Gringos

Egy német házaspár alapította és vezeti évek óta a La Yagua közelében levő Los Gringos éttermet, bárt és szálláshelyet. Ez itt az egyik legszebb partszakasz, s úgy építették meg ezt a kis üdülőtelepet, ahogy az a legszebb prospektusokban látható. Pálmafák, tarajos óceán, nyugágyak, drink bár, elegáns étterem - és három faház, amelyek teraszáról közvetlenül az óceánt látni. Annyira szép hely, hogy szinte elképzelhetetlen. Négy éve már voltam itt Tiborral s nagyon jó emlékeim fűznek hozzá, ezért megkértem Nelsont, vigyen el motorral egy újabb látogatásra. A La Yaguától nem messze levő partszakaszt gyalog, az óceán partján sétálva is meg lehet közelíteni, sőt onnan a mi partunkra szoktak átsétálni az ottani vendégek egy szál fürdőruhába, nap mint nap :-)
Majd egy hónapja vagyok a Karib-térségben de itt, a Los Gringosban tudtam először karibi koktélt inni, Pinya Coladát :-) A helybéliek nem isznak ilyen flancos italt, itt hagyomány a rum fogyasztása magában:-)
Egy kicsit pihentünk a nyugágyakon Nelsonnal, akinek naponta százszor elmondom, hogy milyen szerencsés, hogy ilyen paradicsomi helyen él. Si,si, mondja Nelson és szélesen mosolyog - miközben még egy saját kis faháza sincs:rokonoknál, ismerősöknél húzza meg megát - hol itt, hol ott alszik, ahol éppen ahol lehet...
A Los Gringost is utolérhette a válság, mert nagyon kevés turistával találkoztunk – pedig ha valahol, itt lehet és érdemes pihenni….


Lazulás a nyugágyban



Végre! Karibi koktél!!!!


A helyi kutyák is élvezik az óceán-partot