St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

8.10.2011

Afrika - nincs segítség?

http://www.youtube.com/watch?v=j1YclKKpMY4

Hát végre, a drága, aranyos, kedves, önzetlen Maicon, a portugál srác segített és feltöltöttünk egy videót, melyet én készítettem a fényképezőgépemmel a St. Vincenti kulturális rendezvényen.  A fenti kódon megnézető a garifuna srácok dobolása és éneke a www.youtube.com-on

A technikával még mindig  nem boldogulok, most éppen az új elemtöltőmmel nem tudom feltölteni az elemeimet :-( Viszont a blogom aljára sikerült diavetítést és videó-sávot is feltenni, érdemes nézegetni,mert mind a képek,mind a videók a Karib-térséggel kapcsolatosak!

Ma elutazott a két norvég lány, de előző este négyen még lementünk a partra, és három lány fürdött a tengerben - ez volt az európaiak búcsúja a Karib-térségtől. Ma reggeli után Krisztina elbúcsúzott a lovaktól, melyeket négy hónapig gondozott. Néhányan sírtunk egy kicsit..
Tegnap megérkezett két új lány,  egy Szlovéniából és egy Afrikából, Malawiból. Sevi /Sevon/, a malawi lány két éve itt tanult a Ricmond Vale Akadémián és visszahúzta a szíve. Nekem kellett őt az organikus farmon végigvezetni és elmagyarázni, mi micsoda... No hiszen... Három hét telt el s máris oktatok???? Sevi anyanyelve angol az enyém meg magyar, de jól elvoltunk :-)  Később mutatott filmeket a hazájáról és sokat beszéltünk arról, hogy milyen  most ott  a helyzet?
Afrikában nagy a szárazság, milliók éheznek megint - vagy még mindig. Nincs ivóvíz és a kontinens több, mint háromnegyede annyira fertőzött AIDS-sel, hogy ma már az AIDS szinonimája Afrika.
Néhol van gyógyszer az AIDS-re, de a drága, és hatásos medicinákat nem kapja meg, nem vásárolja meg az afrikai államok többsége...Mára már lemondott Európa és Amerika arról, hogy segítsenek Afrikán... Tkp. magukra hagyták őket... A korábbi, szinte korlátlan segélyek a politikusok vagy a hadsereg kezén eltűntek.
A Richmond Vale Academy is képez önkénteseke Afrikába, de ősztől az a program is megszűnik, mert a költségek egyre magasabbak és a diákok nem tudják vállalni az önrészt...

A HIV-fertőzöttség az afrikai kontinensen
/Forrás: google képek/