St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

10.12.2011

Buli Budapesten

Hát... pihenni nincs idő! Ma már Tamás barátom szülinapi partiján voltam az Újlipótvárosban :-) Sokat ittunk, ami nekem már méreg :-( Annyira elszoktam az alkoholtól, hogy már egy pohár bortól is rosszul vagyok. De azért igyekeztem derekasan helyt állni... Jót beszélgettünk, mintha el sem mentem volna... Igaz, csak három hónapig voltam távol.

De megígértem, hogy írok a karibi utolsó napokról...

Indulásom előtt Krisztina még csinált rólam néhány búcsú-képet, ha mégsem térnék vissza a richmondi akadémiára:


Ez az a hely, ahol olyan sokat üldögéltem, nappal és este is... Ültem és néztem a Karib-tengert, s azon gondolkodtam, merre visz tovább az utam... Reméltem, hogy sok szigetet végig-járok, és hát a lehetőségekhez képest igazán nem panaszkodhatok....



A függőágyba most először heveredtem bele, mert ez a staff részlegen van kiakasztva. A tábor tanárai, vezetői dolgoznak heti hat nap, napi 10-12 órát, s van aki már évek óta csinálja ezt. Ha csak egy mód volt rá, nem zavartam őket a szabad idejükben, még akkor sem, ha mindegyikükkel kifejezetten jó volt a kapcsolatom.



Mikor az első napon Union szigeten elmentünk motorcsónakkal az esti partira, még nem tudtam mi vár rám... 12-en ültünk a csónakban és úgy téptünk végig a tengeren, hogy mindannyian csurom vizesek lettünk. A dobosok alig tudták megóvni a hangszereiket a felcsapódó tengervíztől.
Megérkezés után Harris kapitány és a többiek elkezdték a tábortüzet előkészíteni én meg ruhástól lefeküdtem a homokba, fejem alá tettem a kis táskámat, melyben az összes vagyonom, bankkártyáim és útlevelem volt és elaludtam a fáradtságtól.


Dwait a kép előterében - naplementekor Union szigetén. Dwait az RVA-s /Richmond Vale Academy/-s jó cimborám, Jonathán javaslatára lett az idegenvezetőm a Grenadine-szigeteki szép napokon. Itt még nem tudtam, hogy milyen szerencsém van: igazi profival találkoztam, aki hihetetlen tökéletességgel végezte a vállalt feladatát, miközben egy pillanatra sem volt más, mint egy vérbeli, laza karibi ember :-)

Mikor kb. két óra múlva felébredtem, azt láttam, hogy tőlem 10 méterre ül Dwait, Captain Harris és még egy srác a csónakból, és arra várnak, hogy magamhoz térjek. Eszük ágában sem volt zavarni. Csendesen beszélgettek.... Mikor felébredtem, megkérdezték, hogy készen állok-e a partira, s az igen válasz hallatán nekivágtunk egy őrült éjszakának.


Union sziget- a Grenadine szigetek /St. Vincent és a Grenadines szigetek/ legnagyobb tagja. Itt, ellentétben a vulkáni talajjal rendelkező Szt. Vincenttel, ahol fekete a homok, hó fehér. Több hónapos Richmond Beac-i fürdőzés után nagyon furcsa volt látni ezt a ragyogást.
A közelben állt egy állítólag 14 millió dolláros, 3 emeletes yacht, amelyről majd tucatnyi dél-amerikai fiatal jött át az öbölbe. Valamiért nagyon meg voltak őrülve, mindenki beöltözött valami vad jelmezbe, s kezdődött a tánc, ének, dobszóló, tábortűz, gitárszóló, őrjöngés... Vacsora, italok, dizsi-havaj - ahogy itthon mondják. Éjféli buliztunk, fergeteges hangulatban - bár én még mindig annyira fáradt voltam, hogy többször elaludtam a tengerparti medence bárjának foteljében :-)
Hát igen... az a búcsúeste és éjszaka csütörtökön a Ricmond-i tengerparton nehezen lesz felejthető :-) Most jut eszembe, azokról az órákról, nem sokat írtam, de nem is fogok :-)