St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

2.04.2012

20. Lecsó vacsora

Nagy nap volt a tegnapi! Mivel nagyon kedvesek a háziak, arra gondoltam, hogy meghívom őket a tőlük bérelt lakásba egy lecsóvacsorára. Ramon, Sami és lányuk is, valamink Erika és féjre, Félix is elfogadta a meghívást, úgyhogy lelkesen készültem a vendéglátásra.
Először is szótárból kiírtam spanyolul, hogy miket kell megvennem . Nagyon tetszett a Ramon boltjában dolgozóknak, hogy ilyen felkészülten mentem bevásárolni. Vettem palacsinta-alapanyagokat is, de még nem döntöttem el, hogy ezt is feltálalom-e?
Ramon meglepedőtt azon, hogy a kb. 300 méterre levő házába el akarom cipelni a kb. öt kilogrammos csomagomat és kirendelte mellém az egyik dolgozóját, hogy fuvarozzon haza motorral.... Nagyon érdkes, hogy itt a motoconhot, azaz a motoror szállítókat használja boldog-boldogtalan, miközben alig van pénzük.... Két és fél kilogramm paprikából, kb. 70 dkg. paradicsomból, sok hagymából és 10 db. tojásból főztem lecsót, s vettem hozzá 20 db. friss cipót -itt a magyarhoz hasonló kenyér nem létezik - , s hoztam hozzá jégbehűtött söröket a mellettünk levő kisboltból, amit Marcia és a családja üzemeltet. Erikáék hoztak bort, a házigazda jeget és üdítőt, úgyhogy kellemes gyertyafény mellett -merthogy esténként nincs áram - hatan megvacsoráztunk - volna. Én hat személyre terítettem, de egy rokon srác is csatlakozott hozzánk, kérés nélkül -de ez itt teljesen természetes, mint megtudtam utólag. A lecsó szinte teljesen elfogyott, mint mondta Sami, ő is ilyet főz, csak kolbásszal :-) Hát igen.... De ez vega lecsó volt. Kellemesen elbeszélgettünk, iszogattunk és ezáltal tovább erősítettük a magyar, a német és a dominikai népek közötti barátságot.
A házigazdáék kifejezték sajnálkozásukat, amiért nem eszem húst, de ennek ellenére is elégedettek voltak az ellátással :-)


Ramon boljában Elena szeleteli a húst


Ramon boltja


Szalámi-szeletelés


Eli és Dejbi - Dejbi, a kisebbik srác 13 éves s az anyukájának fogadott :-)


Sokszor eszem Ramon boltjában, ahol kérésemre azonnal elkészítenek bármilyen friss salátát - itt éppen a zöldséges-reszort előtt ülök, előttem a hús-szeletelő, azon túl a női WC raktárral

Manuel és Jutka