St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

9.24.2011

Kultúrnight

Ma este ismét kultur-est lesz,most az itt lévő dán gyerekek tiszteletére :-)
Ez jó hír, mert egy kis változatosság, egy kis buli, talán, még táncolni is fogunk, mert Judit a magyar lány és Markő az olasz fiú már ígéretet tettek egymásnak, hogy a brazilokat megelőzve fognak táncra perdülni.
Tegnap este Ann, Norvégiából tartott zumba-estet a dánoknak, hát az nem volt semmi!!! A tanárok is táncra perdültek, a fiúk csak ültek és néztek ki a fejükből... S amikor a norvég lány a dán lányokkal előadta Shakira híres számát, a Waka-wakát, akkor kitört a tapsvihar :-)
Már több napja egy helybéli művész van nálunk és afrikai motívumokat fest azokkal, akik erre hajlandók - nem sokan vannak ilyenek... A dán gyerekek nehéz sorsú családokból kerültek ki, sok egyéni problémával küzdenek és szemmel láthatóan nehezükre esik a barátkozás idegenekkel. Némelyikük attól is megrémül, ha köszönök nekik, vagy rájuk mosolygok :-(
Ma nagyon jó programot szerveztek nekik: az iskola egyik volt banánföldjén ültettek el kétszáz kis narancsfát. A tűző napon keményen kellett dolgozni órákon át, de sikerült :-) Ezek és a még telepítendő grépfruit fák lesznek az akadémia következő farm-beruházásai. Stina szerint ezek a gyümölcsök jól értékesíthetők helyben, míg a banánt már exportálni sem lehet...
Éppen ezért rengeteg banánt eszünk, mi is és a disznóink is :-( Pl. az egyik kedvencem a banános kenyér, de van banános süti, banánlekvár, banánturmix, banán natúr és banán sütve is :-)
A fényképezőgépem elemeit még mindig nem tudom feltölteni :-( Viszont az itt vásárolt MP5 lejátszóm már be tudom kapcsolni így egész nap Bob Marleyt hallgatok. Ez azért is fontos, mert a dob-órákon sok reggeét veszünk és jól át kell éreznem a ritmust. Tegnap leszúrtam Elvist, hogy nem szólt a dobóráról, szegény, csak szabadkozott, miközben én négy óra hosszat a Karib-tengerben úszkáltam és napoztam a parton. Megígérte, hogy kölcsön adja az egyik dobot a négyből és így bármikor gyakorolhatok.
Ma reggel Marko thai-chi edzést tartott és néhány délután van jóga-oktatás is, azt Stina tarja. Anne beindította a zumba-oktatást, szóval, van miből válogatni. Kipróbáltam a zumbát, nagyon durva :-) A latin táncokból /salsa, rumba, merenge, soca, stb/ vesz át egy-egy lépést és ezeket váltogatva kell zenére táncolni - tuti fogyókúra :-)
Ma kaptam egy pólót Franklintól, a helyi guardtól és túravezetőtől, pontosabban elkunyeráltam tőle, ugyanis egy helyi politikai párt választási reklám-pólója. Kár, hogy több számmal nagyobb, de mindenképpen korióz, haza fogom vinni. A többi helyi párt pólóját is meg akarom szerezni, de főleg azt, amelyekien ez áll: Szavazz! NEM! Ez nagyon tetszik nekem!!!
Ma még egy hihetetlenül jó hír is ért: jövő héten mennek a dánok Union szigetére és tovább, katamaránnal fognak kirándulni, 3 napos túra lesz, és elmehetek velük :-))))))


Mi a legmotiválóbb mondat? - Meghívlak még egy sörre!

Ennek a képnek nincs köze az itteni élethez, Székely Árpi töltötte fel a Facebookra, de annyira jó és illik a hangulatomhoz, hogy ide kellett másolnom.