St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

8.26.2011

Csendes napok

Az eső továbbra is esik, ezért ma már ki sem mentem a földekre, elég volt a kora reggeli ázás a disznóknál... Az Equador-team egész héten az irodában dolgozik, promócióval foglalkoznak. Az Afrika-teamnak befejeződött az oktatás, a szobákban pihennek és készülnek a búcsúra.
Egész nap angolt tanultam, majd az éretlen karambolából próbáltam valamiféle salátát összehozni, végül négyfajta kiállta a kóstolások próbáját, de végül elfelejtettem kirakni azokat a vacsora-asztalra :-)

Már másodszor belógtam a vendég-fürdőszobába, amely szépen fel van újítva és láss csodát, van benne meleg víz. Öt hét után végre nem hideg, hanem meleg vízben mostam hajat, kész csoda :-)
Ma vendégek érkeztek, vulkán-túrára mennek a hétvégén. Nekem pedig szólt Elvis, hogy mivel már hatodik hete itt dolgozom, elmehetek négy napra, szabadságra :-) Tiszta öröm az élet :-) Csak még nem tudom, hova menjek el, és az is biztos, hogy ezt egyedül fogom megtenni, mert innen az Akadémiáról senki sem engednek el velem :-( Szóval, alaposan meg kell szerveznem, hova megyek, mit csinálok....
Ma Stina megdicsért, hogy nagyon sokat fejlődött az angolom, érdekes, én ezt nem érzem... bár tény, hogy a hétköznapi beszédnek már nagyrészét megértem, csak amikor elkezdik a szakmai szöveget akkor nézek, mint Rozi a moziban... Bár... tegnap este egy, a Földről szóló dokumentum-filmet néztünk meg többen, közösen a hallban, /a címe: Home/, és abból meg alig értettem valamit... Ki érti ezt?????


  
 A tökföldön - már reggel 9 órakor ázott hajjal és átázott cipőben ...

 Az Akadémia egyik macskája


 Két tanárunk, a litván Lian és a brazil Alex


Vacsora-időben. Így néz ki a tálalóasztal  s sajnos minden nap
nagyon hasonlóak az ételek: rizs, paradicsomos-szósz, szója, néha hús. A tegnapi nap volt a ritka kivétel, pizzát sütött a szakácsnő - meg is maradt az összes rizs....