St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

3.27.2012

Magyar önkéntesek Hillary Clintonnál

Itt, La Yaguában semmi érdekes nem történik: standolás, séta,barátkozások továbbra is. Viszont egy érdekes információt kaptam Budapestről:

Március közepén a Young Leaders Dialogue with America (YLDA) konferencia keretében Hillary Clinton és Ronan Farrow tizenhat közép-európai és amerikai fiatal vezetőt fogadott. Az Amerikai Külügyminisztériumban megtartott találkozón a Civil Vállalkozások washingtoni gyakornoki programját Aichelburg Márton és Göde Zsófia képviselte.



A gyakonoki program célja - a magyar nonprofit szektor és közszféra iránt elhivatott - fiataloknak tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítani a legkiemelkedőbb amerikai NGO-knál, és előmozdítani a pozitív társadalmi változást előidéző innovatív módszerek meghonosítását Magyarországon. A program 2008 óta működik és eddig 8 magyar fiatal vett részt benne. A fogadószervezetek között eddig olyan kiváló szervezetek szerepeltek, mint a First Book, a Community Wealth Ventures, a Greater DC Cares, a Sustained Dialogue Campus Network és a CSIS, amelyeknél 5 hónap szakmai gyakorlatot szerezhetnek a magyar diákok.

"A YLDA konferencia és az Amerikai Külügyminisztérium támogatása fontos mérföldkő a program életében, melyet a jövőben szeretnénk tovább bővíteni. Hosszú távon a status quot megváltoztató innovációt jelenthet a magyar magánszektorban az amerikai öregdiák szervezetek szerepe." monta Aichelburg Márton a Civil Vállalkozások vezetője.

Személyesen ismerem Aichelburg Mártont és én is tagja vagyok a Civil Vállalkozásoknak, mint senior önkéntes. Minden 55 éven felülit bíztatok, hogy keresse meg Mártont, ha szeretne iskolás gyerekeknek segíteni a tanulási nehézségeik leküzdésében. Önálló web-oldalon és a Facebookon is megtalálhatók!
Többen kérdezték tőlem, hogyan lehet nemzetközi önkéntes programokba bekapcsolódni Magyarországról. Nekik is ajánlom ezt a szervezetet, ahogyan a WWOOF magyarországi csapatát is!



A kakaófa alatt


Lakóház, üzlettel. Előtte Erica, Nelson testvére


Egy módosabb ember háza



Esti lazulás: Zsuzsa és Jutka a Playa Rohelion