St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

3.05.2012

Nyugodt napok, nyugtalan napok

Ma reggel kaptam a hírt kedves barátomtól, Zsolttól -aki mindig így köszönt: világbéka, igen, világbéka s nem világbéke! - hogy a decemberi LMP-s tüntetés résztvevőit és köztük engem is közkegyelemben részesített a magyar parlament- pedig mi ebből nem kértünk. Zsolt szerint most már befejezhetem önkéntes emigrációmat a Karib-térségben és haza
térhetek... No hiszen, ha ezért jöttem volna el otthonról...
De most furcsa itt olvasni, hogy sem büntető-eljárás, sem szabálysértés nem lesz ellenünk - azaz meg sem tudjuk védeni, azt, hogy akkor mit miért tettünk......
Hazamenni jó lenne - látom a Facebookon, hogy alig két nap alatt 30 ezren lájkolták az LMP népszavazási kezdeményezését. A valóságban április elejéig több,mint 200 ezer aláírást kell összegyűjtenie a maroknyi kis csapatnak az egész országban - s láss csodát, hosszú sorokban állnak az emberek a Nyugati téri aluljáróban.... Miközben újpesti és palotai társaim kidolgozzák a belüket én itt livingelek most a Dominikai Köztársaságban, ma éppen Rio San Juanba kirándultunk a társaimmal. Nincs mese, akár sikerül itt, akár nem valami szociális projektet beindítanom, áprilisban várnak vissza Haitibe organikus farmernek - s ezt a lehetőséget nem fogom kihagyni. Önkéntesnek lenni ott, ahol 300 ezer ember halt meg két éve földrengésben s ahol a kezdeti félmillió után most még 300 ezren laknak sátrakban - muszáj oda mennem, tenni valamit azért a népért. Remélem, közben a saját hazámban élőknek is lesz annyi eszük, hogy tesznek magukért otthon :-)

Hát nincs mit tenni, most ide másolom ezeket a szuper képeket - üdv barátaim a messzi kis Magyarországon!


Mangrove-erdő Rio San Juanban


Ajándék-boltban


A turistáknak szánt karkötőket ez a srác készíti villám sebesen.


Ezeket a kitűnő képeket Kökény Zsuzsanna készítette LG androidos okos-telefonján.


Miután végre - hat hét után - találtam egy postát és feladhattam a képeslapokat haza - lementünk a partra - s egy újabb csodálatos öbölt találtunk. Végig a Dominikai Köztársaság északi partszakasz ilyen, vagy még szebb :-) Hispanolia szigete, mely most Haitin és a Dominikai Köztársaságon osztozik, volt az első föld, ahol Kolombusz Kristóf partra lépett - s ő mondta erre a tájra: Ez a Paradicsom :-)

Nagy a kontraszt Rio San Juan és Budapest között. Ha most otthon lennék, én is ott állnék az aluljáróban, zöld kabátkámban és gyűjteném az aláírásokat, ahogy azt a társaim teszik:


Budapet, Nyugati téri aluljáró: négy kérdésben várja a támogatást az LMP.
Részletek: Népszavazás 2012 Facebook oldalon, vagy: www.lehetmas.hu