St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

9.02.2011

35 éves irodista lettem én :-)

A tegnapi pocsék nap után ma igazán érdekes dolgok történtek velem. Némi előzmény után a mai nappal abbahagytam a farmer-munkát és a "fönökség" tagja lettem, mint promociós menedzser - vagy mifene...
Ez hatalmas változás lesz, mert bár reggelente az ún. Morning action keretében 8-10 óráig még röfiket etetek és egy órát kapirgálok a kertben, de 10-17 óráig az irodában fogok dolgozni... Isten veletek gazok, isten veled tűző nap, s verejték... Leginkább azért örülök,mert ez az organikus farmerkedés nem váltotta be a reményeimet, hat hét alatt szinte semmi újat nem tanultam, azon kívül, hogy új növényeket ismertem meg  és és közelebbi kapcsolatba kerültem a disznó-kakával.
Az, hogy promócióval fogok foglalkozni pedig azért nagy szám nekem, mert  az egyik leggyengébb angol-tudással rendelkezem itt a táborban, és hát azért nem ártana tudni néha, hogy ki-miről beszélget.
S ami még nagyszerű, hogy ingyen kapom ezentúl a szállást, ellátást és még zsebpénz is jár- szóval ez jelentős spórolást jelent majd a családomnak a következő egy évben. Stina megkérdezte, meddig vállalom a munkát, két vagy három évig??? Na, erről szó sem lehet, nem lehet olyan jó a Karib-tenger, hogy jövő év végére legkésőbb haza ne menjek a családomhoz.
A nap másik meglepetése volt,hogy megmértem magam egy szuper mérlegen: a kor és testmagasság megadása után a testsúly mellett kiírja a test zsírszázalékát, víztartalmát, a fittséget, a szükséges napi kalóriát, stb., s ennek alapján kiszámítja  azt, hogy jelenleg hány éves testnek felelek meg: na szóval, a valódi koromnál  20 évvel kevesebbet, azaz 35 évet mutatott ez a nagyszerű ketyere. Nagyon boldog vagyok, nem csak azért, mert ismét fogytam /most 57,3 kg. vagyok/, de tényleg úgy érzem, hogy minden rendben van, mind testileg, mind lelkileg. Több vizet kellene fogyasztanom és edzenem, valamint a hasam körfogatából még leadni - de mindez meglesz. Ma már két nagy bögre citromos vizet is megittam és 25 percig tekertem a szobabiciklit, - szóval előre a 25 évet jelentő adatokért :-)))