St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

10.03.2011

Lassan múló idő

Vasárnap köszöntünk el a dán csoporttól, szokásos műsorszámok és közös vacsora és desszert. Ma reggel Sellyvel elutaztak Union szigetre illetve megnézik a többi kis Grenadine szigeteket is.


Selly Dániában tanult két hónapig s onnan jött haza St.Vincentre az ottani gyerekekkel


A dán csoport St.Vincenten

Az Equador-team ismét egy hétig bent van a városban, támogatásokat próbálnak gyűjteni az útjukhoz. Ők nemsokára, három hét múlva indulnak. Az Afrika-team vasárnap tanult és dolgozott azért, hogy a hétfőjük szabad legyen - ma szinte mindenki bezúdult Kingstownba vásárolni. Tehát öten maradtunk itt: ketten, akiknek promócióznunk kell, és hárman még akik inkább a csendet és a pihenést választották a nyüzsgő város helyett.
Ma egyedül rám maradtak a malacok, reggel is és délután is...pedig a legrosszabb nap a hétfő, ugyanis vasárnap nem takarítjuk ki az ólakat.. I
Igy hát ma 3 nagy vödör kakát kellett összelapátolnom.


Erika felvétele

Múlt héten született egy anyamalacnak 10 kis malackája, sajnos az egyik holtan, kettőt pedig két nap alatt agyontiport a mamája... :-( De a megmaradt hét vígan elvan, már a malactápos is eszegetik nagy bátran :-)
Ma nem sokat dolgoztam, eléggé vacakul vagyok, sőt a tegnapi vasárnapot is végig feküdtem. Eredetileg elmentem volna az egyik közeli vízeséshez kirándulni, de rengetegszer ömlött az eső, így nem vágtam neki az útnak.
Ma nagyon szakadozik a net, állítólag a szerverünk romlott el, így elég nehéz volt kommunikálni, akár e-mailon, skypon vagy telefonon... Ilyenkor érezhető a legjobban, hogy mennyire el vagyunk vágva a külvilágtól itt, a hegy tetején. Nekem du. ötkor, a többieknek hatkor van vége a munkájának - akkor már nem tudunk elindulni pl. a közeli kis településre sem, ugyanis 6 órakor már lemegy a nap és 45 percet a töksötét országúton menetelni nem éppen ajánlott...Milyen jó lenne, ha nem a vasárnap lenne a szabadnap, amikor is nincs a szigeten tömegközlekedés, hanem mondjuk valamelyik hétköznap? Akkor sokkal szabadabbak lennénk itt és több mindent el tudnánk intézni.Nekem pl. egy hete elromlott a fülhallgatóm, így nem tudtam zenét hallgatni meg angolt tanulni sem, mert anélkül zavarnám a többieket. Most mégsem tudom, mikor jutok be a városba venni egy újat? Mondjuk, pénzem sincs, mert nem működik egyik bankkártyám sem.. Szóval, eléggé körülményes az élet itt...
Ma est beszélünk Stinával a helyzetemről és ma megszületik a döntés, hogyan tovább számomra?????


Kingstown, a buszra várva