St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

7.20.2011

Kingstown Cityben

Ma nagy meglepetés ért, valamiért az Equador-team szabad napot kapott, együtt bementek a sziget fővárosába, Kingstownba. Megkértem Elvist, hogy had csatlakozzak hozzájuk, hiszen nekem nincs csapatom.. Így a disznók és a kapálás helyett kirándultam. A többiek hamar leléptek, én meg Elvis nyakán ragadtam :-)))) Elmentünk vásárolni, s vettem magamnak egy MP5 lejátszót, nagyon olcsón /Made in China/, ami már azért is meglepetés volt, mert itt állítólag az USÁ-nál jóval drágábban a technikai dolgok. A helyi élelmiszer-boltot is alaposan körül jártam, és úgy tapasztaltam, hogy nekem, magyarnak olcsó itt vásárolni. A szigeten a kelet-karibi dollár a fizetőeszköz, 1 USA dollár értéke 2,7 kelet-karibi dollár. A pénzen II. Erzsébet angol királynő képe van,hiszen ez angol /korábban pedig francia/ gyarmat volt. Csodálatos volt sétálgatni, nézelődni a farm-munka helyett. Délután mentünk vissza a szokásos kisbusszal, most csak 20-an és a csomagok ültünk a kocsiban.. Képzeljétek el a nagy melegben összepréselődött testeket... Ez a busz viszont csak a hozzánk legközelebbi városkáig Chateaubelair-ig vitt el, onnan egy bő háromnegyedóra alatt gyalogoltunk föl az akadémiáig. Később testedzés céljából a táborlakók a tűző napon le- és felgyalogoltak a kisvárosba - na,hát ez kihagytam, mert ez az Afrika-team programja volt. Így ismét várt a Karib-tenger :-))
A parton,a kis büfénél több kutya kódorog, az egyik senkié, csont sovány, szinte haldoklik. Megmondtam Elvisnek,hogy nem tudom elfogadni,hogy önkéntesként hagyok a szemem láttára éhen halni egy állatot. Elvis megértette a gondomat, úgyhogy vittem magammal egy jó darab sajtot, és kétszerre megetettem a kutyával, aki persze utánam akart jönni a táborba, de ezt nem engedhetem meg :-(
A helybéliek csak néztek, hogy biztos bolond vagyok. A város mindenütt tele van kóbor kutyákkal, ezek valamennyien kis termetűek s van sok jól táplált és nagyon sok sovány. Krisztinával, a magyar önkéntessel, aki velem együtt kezdett és Equadorba készül, arról beszélgettünk a parton, hogy mit kell tenni: hagyni az ebet minél előbb éhen halni, hogy ne szenvedjen túl sokáig, vagy megmenteni, hátha jobbra fordul a sorsa?
Kik vagyunk mi,hogy meghozhassuk a kutya haláláról a döntést???
Krisztivel megbeszéltem,hogy etetni fogjuk a kutyát, nekünk ez az inkább elfogadható,hiszen van miből!!! Ha lesz hús az ebédnél, akkor elteszem neki a részem - de a hús nagyon kevés, főleg vega étrend van, ami nagyon könnyen emészthető, sok friss zöldség és gyümölcs s minden nap tofu valamilyen formában elkészítve. De tudok vinni a kutyinak -aki elneveztem Sovinak / a Soványka beceneve/ pl. tojást, tésztát vagy legrosszabb esetben kenyeret.

 
Autentikus Kingstown-i ház

 A Kingston-i kikötőben

 Az itteni rendőrök, rendőrnők nagyon elegánsak

 A kingstowni St. Mary  római katolikus templom egyik udvara


Kingstown-i utcakép az öreg városrészből


     Az úton Richmond és Kingstown között

 Vacsora után 3 sráccal és később egy lánnyal ping-pongoztam.
 S vár rám a holnap, várnak a malacok  :-)))