St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

10.25.2011

Utolsó nap a Karib-térségben

 

Szerencsésen megérkeztem -több felszállás és leszállás után a különböző kisebb Karib-szigeteken a kis sárga repülővel- St. Vincent sziget fővárosába, Kingstowba, ahol egy tengerparti motelben töltöttem az utolsó éjszakát.
A kis motel szobája és tulajdonosa is nagyon barátságos volt... Bár eredetileg még egy utolsó sétát akartam tenni, de a szomszédos szoba lakója egy innen elszármazott, amerikai állampolgár volt, aki az általam megismert egyetlen helyi indián volt... Három hónapig kerestem őket, és az utolsó estén botlottam bele!!!
Posted by Picasa

Másnap reggel a szálloda-tulajdonos kivitt a reptérre... még utoljára megnéztem a Kingstownt s végig arra gondoltam, látom-e még?
Nagyszerű hely a Karib-térség, s terveim szerint még legalább Kubát és Jamaicát fel szeretném keresni - Kubát Castro és Che Guevara miatt, Jamaicát a rasztafari és Bob Marley miatt... Olvasva a blogomat, kedves magyar ismerősöm bejelentkezett: Erika magyar, Németországban él, a Dominikai Köztársaságban van háza -volt szerencsém már élvezni vendégszeretetét - s felajánlotta, hogy menjek vissza a házába, ha akarok.... :-)
Hétvégén itt volt nálam Marcsi, aki előttem volt Richmondban promóciós manager - két hét múlva utazik New Yorkba, s onnan tovább Jamaicába - s ki tudja, még onnan hova még tovább?? Megbeszéltük, hogy felderíti a terepet -Jamaicába is lehet menni önkéntesnek, sokkal jobb feltételekkel, mint mi voltunk St. Vincent szigetén - szóval, húz vissza a Karib-térség....

Mikor St.Vincentből megérkeztem Barbados szigetére, s órákat kellett várnom a Németországba készülő gépre, volt időm gondolkodni a három hónapos utamról..
Megváltozva, megfiatalodva, és igen, megszépülve tértem haza. Nyugodt, laza, barátságos és kedves vagyok - s remélem, ezt sikerül itthon megőriznem.
Európában a német Condor légitársaság gépével jöttem haza, - s mikor megláttam, hogy a repcsi törzsére Snoopy kutya van festve, nevetésben törtem ki.
Snoppy a legkedvesebb rajzfilmfigurám... Annyira szeretem ezt a kiskutyát, hogy egy hálóingem, köntösöm és törölközőm is Snoopy-s, pedig nem vagyok hat éves...
Íme, a bizonyság:


Tegnap este a barátaimmal voltam sörözni - azaz, csak citromos vizet ittam, de viszont éjjel két óráig beszélgettünk, nevetgéltünk.Ma este a barátnőm vitt moziba s előtte jókat beszélgettünk... Szóval, igazán nem unatkozom... és azonnal visszaálltam az itthoni életbe... Sokan barátom érdeklődik utánam St. Vincentről, hogy hogyan érzem magam, milyen itt az élet: nagyon jó, hogy ismét a gyerekeimmel, a családommal a barátaimmal vagyok - s talán az a helyes, hogy itthon segítsek -s ne ott a messze távolban... De a lelkem fele ott maradt :-(


Szép Judit barátnőm képeket küldött nekem Richmondból: dobos barátaimat fotózta le az ottani tengerparton... Ezeket a képeket látva elszorult a szívem....