St. Vincent szigetén
2.07.2012
26. Dominican Rep.: Kókusz-szüret
Ez egy videóklip egy kókusz-szüretről, s egyúttal a sokadik kísérlet, hogy feltölsek közvetlenül videómat a blogomra, most meglátjuk, sikerült-e????
Nos, azt hiszem, nem ... Tud valaki segíteni, hé, barátok, otthon !!!!!
25. Dominican Rep.: Palacsinta-projekt
Gondolkoztam azon, hogy milyen vállalkozást lehetne indítani itt, a Dominikai Köztársaság egy kis településén, La Yaguában, ahol nincs turizmus... Láttam a sok élelmiszer-üzletet, a kifőzdéket és a kis kocsmákat és arra gondoltam, nincs esély ezek számát bővíteni, illetve úgy gondolom, hogy egy ilyen vállalkozás a helybéliek nemtetszését váltaná ki.
Erikával együtt kisütöttük, hogy valami olyat kellene csinálni, ami itt nincs. Mivel palacsinta-sütésben van gyakorlatom, ezért kitaláltuk, hogy ezt kipróbálom, de a terméket előtte tesztelem az ittenieken. Vettem alapanyagokat -sajnos szódát vagy szénsavas ásványvizet itt nem árulnak -, s mivel lekvárt sem lehet itt kapni, csak a nagyobb városok nagy hipermarketjeiben, ezért beértem a cukrozott kakaóporral, ami nem a legjobb választás... De nem volt mit tennem. Túrós, fahéjas, lekváros, diós, mákos, stb. töltelékkel sajnos nem tudok sütni, mert ilyen hozzávalók itt nincsenek... maradt az általam legkevésbé kedvelt, kissé száraz kakaós-palacsinta, mint egyetlen lehetőség :-(
Nagy lelkesen megsütöttem az első adagot, de valahogy nem volt az igazi... Túl vastag lett a tészta és ezért nem is sült át teljesen. Vacakoltam vele így-meg úgy, de sokkal jobb nem lett.. Mások az alapanyagok és hát ehhez nehéz alkalmazkodni. A készterméket átvittem Marciának, a kis boltba, majd Ramon boltjának dolgozóit is megvendégeltem, hogy leteszteljem a hatást. Mindenki nagyon lelkesen fogadta a palacsintákat és dicsérték , hogy finom. Hááááááááááát.... igazán nagyon udvariasak, de én tudom, hogy sajnos nem volt tökéletes :-(
Este a maradékot még frissen megsütöttem magamnak, de előtte egy kis vízzel felhígítottam - s láss csodát, kiválóan sikerült a tészta!!! Most már csak lekvárt kell szereznem és nekivágok egy újabb próbának...
Beszéltünk arról, hogy esetleg Ramon boltjában megpróbálhatnám eladni a kész palacsintákat - no majd meglátjuk.... de most elbizonytalanodtam....nem tudom, mennyire életképes ötlet ez... s még kalkulációt sem csináltam arra, hogy mennyiből jön ki egy darab s hogy egyáltalán mennyiért lehetne eladni.... De nehéz a palacsintások élete!!!!
Esőben indulunk
Esőben a falu főutcáján
Hagyományos nyílt terű tűzhely La Yaguában
Hagyományos kifőzde a Dominikai Köztársaságban
Erikával együtt kisütöttük, hogy valami olyat kellene csinálni, ami itt nincs. Mivel palacsinta-sütésben van gyakorlatom, ezért kitaláltuk, hogy ezt kipróbálom, de a terméket előtte tesztelem az ittenieken. Vettem alapanyagokat -sajnos szódát vagy szénsavas ásványvizet itt nem árulnak -, s mivel lekvárt sem lehet itt kapni, csak a nagyobb városok nagy hipermarketjeiben, ezért beértem a cukrozott kakaóporral, ami nem a legjobb választás... De nem volt mit tennem. Túrós, fahéjas, lekváros, diós, mákos, stb. töltelékkel sajnos nem tudok sütni, mert ilyen hozzávalók itt nincsenek... maradt az általam legkevésbé kedvelt, kissé száraz kakaós-palacsinta, mint egyetlen lehetőség :-(
Nagy lelkesen megsütöttem az első adagot, de valahogy nem volt az igazi... Túl vastag lett a tészta és ezért nem is sült át teljesen. Vacakoltam vele így-meg úgy, de sokkal jobb nem lett.. Mások az alapanyagok és hát ehhez nehéz alkalmazkodni. A készterméket átvittem Marciának, a kis boltba, majd Ramon boltjának dolgozóit is megvendégeltem, hogy leteszteljem a hatást. Mindenki nagyon lelkesen fogadta a palacsintákat és dicsérték , hogy finom. Hááááááááááát.... igazán nagyon udvariasak, de én tudom, hogy sajnos nem volt tökéletes :-(
Este a maradékot még frissen megsütöttem magamnak, de előtte egy kis vízzel felhígítottam - s láss csodát, kiválóan sikerült a tészta!!! Most már csak lekvárt kell szereznem és nekivágok egy újabb próbának...
Beszéltünk arról, hogy esetleg Ramon boltjában megpróbálhatnám eladni a kész palacsintákat - no majd meglátjuk.... de most elbizonytalanodtam....nem tudom, mennyire életképes ötlet ez... s még kalkulációt sem csináltam arra, hogy mennyiből jön ki egy darab s hogy egyáltalán mennyiért lehetne eladni.... De nehéz a palacsintások élete!!!!
Esőben indulunk
Esőben a falu főutcáján
Hagyományos nyílt terű tűzhely La Yaguában
Hagyományos kifőzde a Dominikai Köztársaságban
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)