St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

1.30.2012

14. Dominican Rep.: Hip-hop a boltban

Wilfredo boltjában, a főúton dolgozik egy helyes srác, akivel Erika - szokása szerint - jól elbeszélgetett. Így tudtuk meg, hogy a srác énekes, amikor éppen nem bolti eladó és több műfajban is vannak felvételei. Meg is mutatott egy számot a főnöke számítógépén s mivel tényleg érdekelt a többi szám, ezért megbeszéltük, hogy a saját gépéről valahogy átjátsszuk az én netbookomra. Ezért ma levittem egy sticket és munka közben átmásoltuk és meg is hallgattunk több felvételt. Szerencsére most Wilfredo felesége volt ott a kisbabájukkal, aki kellő karibi lazasággal kezelte azt, hogy a srác munkaidőben engem szórakoztat. Mivel karibi hip-hop száma is volt, azt is lelkesen meghallgattam. Erika közben a pár hónapos kisbabával táncolt a bolt közepén. A vevők jöttek-mentek, s a másik eladó-srác kiszolgálta őket. A srácnak hálából lejátszottam a magyar Belga együttes Nemzeti hip-hop számát, amelyet igen érdekesnek talált.... Hát..... A srác felvétele nagyon olyan, mint az eredeti amerikai hip-hop, a Belga száma meg tele van népzenei elemekkel... De azért jól bírta a srác... S még azt is felajánlotta, hogy ha elmegyek a Dominikai Köztársaságból, akkor előtte szervez nekem egy élő zenés búcsúztatást, ahol ő fog énekelni. Szuper!!!!
Nagyon fontos itt, hogy legyenek jó kapcsolataim a helybéliekkel, hiszen tkp. teljesen kiszolgáltatva vagyok nekik - s ráadásul még beszélni sem tudunk egymással. De egy-egy ilyen beszélgetés megalapoz egy olyan viszonyt, amelyre mindig lehet építeni. St. Vincent szigeteken is nagy szerencse volt, hogy a magyarok mellett az összes normális helybelivel jó volt a kapcsolatom - s támaszkodhattam a segítségükre, amikor kellett - mint ahogy ők is számíthattak rám bármikor.

Most van net, szóval igyekszem egy-két elmaradt képet feltölteni az elmúlt napokból:


Nelsonnal kiásattunk Erika telkén egy gödröt, komposztnak, egyrészt, hogy ne dobálják ki feleslegesen a maradékokat, másrészt, mert itt a köves talajon alig van termőföld... Hozatni lehet a városból, de hihetetlenül drága...


Halászok a parton


Wilfredo boltjában, kisfiával


Egyik kedvenc képem: Egy vödör hal