St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

7.19.2011

Mami a boltban :-)

A már szokásosnak mondható munkát folytattam: reggeli után megetettük a többiekkel együtt a  disznókat, majd irány az uborka-föld, gyomláltunk négy órán át a tűző napon,,, Fóliás ágyásokat fogunk itt csinálni, az uborka-veteményes mellett. Ma egy japán lánnyal és két spanyol fiatallal dolgozunk együtt. Nem először figyelem meg, hogy a déli országokból származók nem nagyon tolakodnak a munkáért :-(( Az időnek több mint a felét elbeszélgették, a maradék idő felében támaszkodtak a kapára. A japán lánnyal megbeszéltük, hogy ez eléggé általános itt..:-((( Engem ez azért is bosszant, mert egyetlen farm-munkásként rám fog hárulni minden olyan munka, amit ők ellógnak :-(((
Ebéd után közös munka volt, csoportokra osztva dolgoztunk, ki a kondi-termet tette rendbe, volt aki székeket mosott, nekem sövényvágás jutott... Valahogy nem tudom megúszni, hogy ne a tűző napon kelljen dolgoznom. De mindenért kárpótol az a  pillanat, amikor belecsobbanhatok a Karib-tengerbe. A tengerhez vezető út mellett van egy szedett-vedlett kis bódé, az a büfé, gondolom, kifejezetten a tábor miatt építette ide egy élelmes helybéli. Mindig ücsörögnek előtte többen is, és mindig alaposan megbámulnak minket. Igen,nagyon szépek az itteni lányok: van spanyol,lett, norvég,olasz, koreai, magyar,  brazil, japán, stb. lány, de őket már megszokták. Az én korommal valahogy nem tudnak megbékélni... Ötven éven felül nő, bikiniben, a tengerben, ez itt nagyon nem szokás. Az eladónő rögtön "Mami"-nak szólított,hát,nem erre vágytam leginkább.
Este Péter New Yorkból tartott egy érdekes előadást, amely szerintem a kapitalizmus legújabb felismeréséről szól, arról,hogy a fogyasztási piramis alján lévő 4 milliárd embert hogyan lehet a piac részesévé tenni. A fiatalok közül többen megjegyezték, hogy ennek semmi köze sem a fenntartható fejlődéshez, sem ahhoz, amit mi itt a táborban csinálunk, azaz az önkéntes munkához. Ennek ellenére is nagyon érdekesnek és hasznosnak tartották az előadást.
Az angolhoz már teljesen hozzászoktam, de muszáj lesz elkezdeni tanulni, mert a szókincsem így nem fog gyarapodni. Viszont mióta elindultam otthonról /most két hete/, már több, mint két és fél kilót fogytam, ami jó hír :-)))

 Az étkezőnk - előtérben Marcsival és barátnőjével

Esti fények a teraszon

 A konyha: vasárnap már én készítem a reggelit, ebédet a többieknek

 Az étkező előtere: itt szoktam a ping-pong csatákat vívni