St. Vincent szigetén

St. Vincent szigetén
Gilroy, Jutka, Selly

8.25.2011

Ázunk-fázunk

Ma reggel kilenc óráig háromszor áztam el, mint egy kutya... Először a disznó-etetésnél, majd még kétszer, amikor a kertben akartam dolgozni. Háromszor cseréltem le a csurom vizes pólómat,  de hiába, mert a cipőt már nem akarom lecserélni,mert ha a túra-cipőm szétmegy, akkor a további kirándulásoknál leszek nagy bajban. Az esőzések miatt megint megfáztam, szóval eléggé kellemetlen.. Aztán 11-kor úgy döntöttem, ebből elég volt, és lefeküdtem a szobámban.
Figyelem, hogy otthon majdnem negyven fok meleg van - biztosan az is nagyon rossz lehet... De itt a szakadó eső is az.
Többen jelezték, hogy hurrikán járkál körülöttünk, igen, tudunk róla, hiszen a táborvezető figyeli a jelentéseket, annál is inkább, mert tavaly nagy pusztítást végzett itt a hurrikán. A mostani kikerülte a Kelet-karibi partokat és elsőnek a Dominikai Köztársaságban csapott le :-(, az a Nyugat-karibi térség, Hispanolia szigete - eléggé messze van tőlünk.
A vacak idő miatt egész nap a szobámban heverésztem, angolt tanultam és cseteltem, emilezgettem :-) Szerencsére Elvis sem keresett, hogy kiűzzön a kukorica-földre :-)
Vacsorára nagy meglepetés ért bennünket, a szakácsnő pizzát sütött, ami egészen ehető volt... Pillanatok alatt elfogyott több tepsivel.
Péter küldött egy-két meglepetés fotót,szóval, összességében ez egy laza, jó nap volt.

 New York közkönyvtárában Koszmovszky Péter segítségével kutattam a Rákosi család után.

            Ebben a könyvtárban kutattam a családom után. Nagyon érdekes, hogy olyan könyveik is megvannak, amely Magyarországon hiányzik. Ezt az épületet egy nagyon gazdag New York-i család építette a XIX. század végén, ajándéknak a városnak. Az épület magántulajdon, a könyvtárat alapítványi formában üzemelteti az alapító családja a mai napig            Forrás: http://www.earthinpictures.com

Nézegetve a New York-i képeket, találtam egy olyat, mely a kínai negyedben készült, előtérben Koszmovszky Péter és a dragon-fruit-ok /a lilás sárkány-gyümölcs/, melyet akkor nem mertünk venni, mert nem tudtuk, hogyan kell megenni s mert nagyon drága volt. Itt pedig szinte naponta eszem... Erről jut eszembe, hogy mivel nagyon kevés a méh a szigeten, azért Jasper a gyümölcs hatalmas virágját, amely mindössze egy éjszaka nyílik, egy ecsettel porozza be, végigjárva az összes kaktuszt... Azért is akarnak méh-kast a Ricmond Vale Akedémiára, mert új gyümölcsöst akarnak telepíteni és azok megtermékenyítését már nem lehetne egy ecsettel elvégezni.


 New York City - a kínai negyedben. Előtérben Koszmovszky Péter és a sárkány-gyömölcs /Dragon-fruit/.